Telefon:

92 11 30 61

Telefonen er betjent

Man-Fre 10:00 til 18:00

Digitalisering av VHS, Hi-8, mini-DV m.fl.

DIGITALISERING AV VHS, HI-8, MINI-DV M.FL.

Vi kan hjelpe deg å gjøre om dine gamle video formater som er lagret på kassetter av forskjellige typer og formater. Vi kan ordne hele prosessen for deg fra digitalisering av videoene til beskjæring, optimalisering og omgjøring.

DIGITALISERING AV VHS, HI-8, MINI-DV M.FL.

Her kan du be om tilbud på digitalisering.

Please prove you are human by selecting the Tre.

(Du kan også ringe tlf: 92 11 30 61)

Mange har gamle filmer tatt opp på kassetter av forskjellige typer og formater liggende hjemme på loftet eller dem ligger og støver ned i et skap. Her er det ofte filmer fra barndommen, filmer med kjente og kjære som ikke lenger er med oss og filmer fra store begivenheter i livet slik som bryllup, dåp osv. problemet med disse gamle formatene/kassettene er at dem ikke er så lett å bruke i dagens digitale verden og det blir til at man ikke lenger har mulighet til å spill disse av, slik at man kan gjenopleve alle disse gode minnene.

Vi kan hjelpe deg med å ta tilbake alle disse skattene med gode minner og opplevelser fra store begivenheter i livet, og gjøre dem om til digitale formater som kan spilles av hvor som helst.

Så nå er det ikke lenger noen grunn til at alle disse kassettene med gode opplevelser og minner skal ligge og støve ned. Nå kan du sende dem til oss og få tilbake digitale filer som du kan spille av hvor som helst, og du kan endelig dele disse glemte minnene og opplevelsene med venner og familie.

NOE AV DE VI KAN TILBY:

Digitalisering/Kopiering

Vi kan digitalisere/kopiere følgende formater og gjøre disse om til digitale filer som du kan spille av og redigere på din PC/MAC.

VHS - HI-8 - MINI-DV - VIDEO 8 - DIGITAL 8

Omgjøring av de aller fleste video fil formatene

Vi kan konvertere til og fra de aller fleste digitale video fil formater som er tilgjengelig i dag. Så trenger du filmene dine i et spesielt format, eller du har filmer i et digitalt format som ikke er så veldig kompatibelt lenger. Vi kan gjøre disse om til de aller fleste digitale video filer tilgjengelig i dag. For opplasting til YouTube osv. Og for å oppnå en av de aller beste avspillings støttene innen video anbefaler vi MP4.

Uttak av lyd fra video filer

Vi kan ta ut lyden fra mer eller mindre alle digitale video fil formater tilgjengelig i dagens marked. Så om du trenger å skille video og lyd, så kan vi hjelpe deg. Vi leverer lydfilen i den høyeste kvaliteten som er mulig ut i fra kilden.

Når man har tatt ut lyden og lagret dette som en digital musikk fil kan denne gjøres om eller spilles direkte i de fleste avspillingssystemer slik som mp3 spiller, telefon, i bilen, i stuen osv.

Klipping/beskjæring av video filer

De aller fleste gamle opptak er i 4:3 oppløsning, mens dagens format for det meste er 16:9. Dette er noe som gjør at man får et svart område på begge sider av skjermen når man spiller av disse filene. Vi kan klippe filene oppe og nede slik at disse blir 16:9 / 720p/1080p. Man mister veldig lite av selve filmen siden det for det meste alltid er litt luft mellom objekt og topp og bunn og man får en film som fyller hele skjermen. Som standard kopierer vi filene til samme oppløsning som original kassettene, hvis ikke annet er bestilt.

Overføring til DVD/Blu-Ray

Vi tilbyr Overføring av filmene dine til DVD/BLU RAY disker slik at du kan spille disse av med din DVD/BLU-RAY spiller. Denne vil inneholde proffesjonelle menyer.

Overføring til Minnepinne/HD

Vi tilbyr kjøp av minnepinner og HD for lagring av alle film filene dine, du kan også sende egen minnepinne eller HD. I enkelte tilfeller, når det ikke er snakk om veldig mange kassetter/filer, kan vi også sende disse til deg digitalt.

Info om de forskjellige formatene:

Digital 8

Digital 8 bruker de samme 8mm-båndene, men registrerer video og lyd i et digitalt format, i motsetning til de analoge formatene som brukes av Video 8 og Hi 8.

Hi 8

Hi 8 er en forbedret versjon av 8mm-formatet som ble utgitt på 1990-tallet, med litt høyere oppløsning, og med støtte for stereolyd.

Video 8

Video 8 er et videoformat som ble først brukt på 1980-tallet. Dette formatet har en ganske lav oppløsning sammenlignet med dagens standard (ca. 240 linjer) og støtter bare mono lyd (en kanal, ikke stereo)

Mini DV

Mini DV håndterer opptak, manipulering, lagring og avspilling av videobilder digitalt. En Mini DV-kassett (DVC) kan holde 11 GB data på et bånd på 65 meter. Den brukes til digitalt videoopptak, ikke analog og ordet "mini" refererer til den mindre båndstørrelsen som brukes av enheten.

VHS

Video Home System (forkortet VHS) er et videoavspillingssystem med kassetter. Systemet ble lansert av JVC i 1976. VHS var det totalt dominerende videosystemet for forbrukermarkedet etter at det utkonkurrerte Betamax- og Video 2000-systemene.

Her kan du be om tilbud på digitalisering.

Please prove you are human by selecting the Stjerne.